Over mij

Over mij

Mijn naam is Annelies ten Ham. Ik heb jarenlange ervaring in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, als leerkracht en als Intern Begeleider. Ik heb gewerkt met leerlingen in verschillende leeftijdscategorieën en bij verschillende afdelingen. Het werken met Zeer Moeilijk Lerende leerlingen heeft veel mooie en boeiende kanten en is iedere dag weer anders. Als Intern Begeleider houd ik mij onder andere bezig met het coachen en begeleiden van leerkrachten op onderwijsinhoudelijk terrein, op het gebied van de leerlingzorg en ook op het gebied van de interactie tussen leerling en leerkracht en het begeleiden van ouders. Ik zoek altijd naar mogelijkheden om leerkrachten zo goed mogelijk te coachen, zowel met vragen die betrekking hebben op individuele leerlingen als met vragen die betrekking hebben op een situatie die een hele groep betreft. 

Mijn enthousiasme was dan ook groot toen ik kennismaakte met Marte Meo en ontdekte dat deze methodiek voor ontwikkelingsondersteuning op uiteenlopende complexe vragen, zeer praktische antwoorden heeft. Het was voor mij een logische stap om aan de hand van Meerzien Ontwikkelingsondersteuning mijn werkveld uit te breiden naar de jeugdzorg en het bieden van begeleiding op andere scholen in het kader van Passend Onderwijs.

Enkele relevante opleidingen die ik in de afgelopen jaren heb afgerond;

  • Marte Meo; training en coaching
  • Pedagogiek MO A en MO B (Utrecht)
  • PABO, Utrecht
  • Opleidingen gerelateerd aan leerlingzorg en coaching
    • Handelingsgerichte Integrale Leerlingzorg
    • Ambulante leerlingzorg
    • Brain Blocks      

Voor leerkrachten

Heb je een leerling in je groep die zo druk is dat hij alle energie opslokt?
Of juist een leerling die zo stil is dat hij of zij niet opvalt?
Een leerling waar je je zorgen over maakt en waarbij de ontwikkeling niet vanzelf verloopt?

Meer informatie >>

Voor ouders

Lukt het je niet om die fijne sfeer te creëren die je voor ogen hebt? Is je peuter vaak boos of dwars? Heeft je kind moeite met spelen met andere kinderen? Meerzien ondersteunt je met concrete adviezen. Zo krijg je weer grip op de opvoeding.

Meer informatie >>

Voor teams

Vind je het belangrijk dat jouw team de boodschap achter gedrag van de kinderen begrijpt? En wil je weten hoe je team daar op een eenvoudige en aansprekende manier inzicht in krijgt? Geïnteresseerd in een presentatie hierover?

Meer informatie >>

Annelies ten Ham

06 55 867 856

meerzien