Marte Meo

Marte Meo

Meerzien biedt opvoedingsondersteuning en werkt met de methodiek Marte Meo. Marte Meo betekent in het Latijn ‘op eigen kracht’. Het sluit nauw aan bij de eigen kracht van het kind en de eigen kracht van de opvoeder. Het maken van filmbeelden van concrete opvoedings- en leersituaties is daarbij een belangrijk instrument. Opnames worden niet gemaakt om te laten zien wat er verkeerd gaat, maar worden gebruikt om aan te sluiten op wat wel goed gaat en daarop voort te bouwen. Aan de hand van filmbeelden kunnen we zien welke vaardigheden een kind al heeft ontwikkeld en waar nog mogelijkheden zijn om te groeien. De handelingsadviezen, in duidelijke concrete stappen, laten zien waar je als ouder of begeleider de ontwikkeling kunt verbeteren en verder stimuleren. Zo werken we stapsgewijs aan de eigen kracht van zowel kinderen als hun opvoeders/begeleiders en dat is precies de kerngedachte van Marte Meo.

Maria Aarts

De methodiek Marte Meo is in de jaren ‘70 ontwikkeld door Maria Aarts. Zij stond hiermee aan de wieg van de Video Interactie Begeleiding, het huidige SVIB. Inmiddels wordt Marte Meo met groot succes in meer dan 30 landen ingezet, onder andere in het onderwijs, in jeugdzorg en ook in ouderenzorg. In het filmpje komt Maria Aarts zelf aan het woord.

Leerkrachten

Heb je een leerling in je groep die zo druk is dat hij alle energie opslokt?
Of juist een leerling die zo stil is dat hij of zij niet opvalt?
Een leerling waar je je zorgen over maakt en waarbij de ontwikkeling niet vanzelf verloopt?

Lees meer >>

Ouders

Lukt het je niet om die fijne sfeer te creëren die je voor ogen hebt? Is je peuter vaak boos of dwars? Heeft je kind moeite met spelen met andere kinderen? Meerzien ondersteunt je met concrete adviezen. Zo krijg je weer grip op de opvoeding.

Lees meer >>

Teams

Vind je het belangrijk dat jouw team de boodschap achter gedrag van de kinderen begrijpt? En wil je weten hoe je team daar op een eenvoudige en aansprekende manier inzicht in krijgt? Geïnteresseerd in een presentatie hierover?

Lees meer >>

Annelies ten Ham

06 55 867 856

meerzien