Ouders

Maak jij je wel eens zorgen, omdat de sfeer in huis niet is zoals je je had voorgesteld?

Misschien herken je je wel in één van de volgende situaties:

  • Je peuterdochter vindt het moeilijk om te luisteren en begint te huilen als ze moet tandenpoetsen of aankleden. En als ze moet eten vertikt ze het om aan tafel te blijven zitten. Dagelijkse dingen die ieder kind moet leren maar je loopt erin vast en de sfeer in huis wordt er niet beter op. De dagelijkse handelingen worden meer een gevecht dan een gezellig moment van samen dingen doen.
  • Je kleuter van 4 maakt ruzie met zijn grote broer en begint onmiddellijk te huilen als het spel dat ze samen doen niet verloopt zoals hij wil. Hij luistert niet meer en geeft je ook nog een grote mond.
  • Je schoolkind heeft een kort lontje, bij het minste of geringste kan hij boos worden. Je hebt al van alles geprobeerd om de situatie te verbeteren maar niets helpt.

Meerzien Ontwikkelingsondersteuning kan je helpen!

Aan de hand van filmbeelden laat ik je zien welke vaardigheden jouw kind al heeft ontwikkeld en wat hij of zij nog heeft te leren om, bijvoorbeeld dagelijkse activiteiten, zoals samen eten, tandenpoetsen of je spullen opruimen, tot een goed einde te brengen. Of wat hij of zij nog kan ontwikkelen om samen te spelen met andere kinderen.

De concrete adviezen, in zeer kleine stapjes zijn gemakkelijk in de dagelijkse praktijk toe te passen. Meerzien sluit aan bij wat van nature bij jou als opvoeder al aanwezig is en versterkt jouw eigen vaardigheden. Daardoor zie je snel resultaat en krijg je weer grip op de opvoeding. 

Annelies ten Ham

06 55 867 856

meerzien